Suntem in vacanta. Comenzile primite vor fi preluate din data de 27 August 2018.
Va multumim!

Osteopatia pentru copii

Osteopatia pentru copii
Pret: 16.00 lei

*toate preturile includ TVA

Disponibil: In stoc (se livreaza a 2-a zi lucratoare)
Cantitate:     - SAU -   Lista mea de asteptare

Osteopatia este un concept terapeutic bazat pe cateva fundamente simple dar care sunt complet neglijate de curentul medical clasic actual.

Fondatorul acestei terapii alternative, medical american Andrew Taylor Still (1828-1917)  scria: "Boala este rezultatul anomaliilor anatomice carora le succede apoi o dezordine fiziologica". Oare nu este evident ca un nerv jenat in traiectul sau de o compresie sau de o distorsiune va prezenta o alterare a functiei sale de transmitere a informatiei? Ca un vas sanguin sau limfatic comprimat nu poate sa‑si asigure corect functia? Osteopatul cauta asadar, printre structurile corpului, pe acelea care nu prezinta un grad de mobilitate suficient, pentru a le elibera si pentru a permite mai departe functiilor care depind de ele sa se desfasoare normal.

Dr. Frymann, osteopata americana contemporana, ne spune: "Termenul de functie nu se aplica doar activitatilor vegetative ale organismului, cum sunt circulatia, respiratia, digestia etc. Acesta include si activitati cum sunt gandirea, senzatiile, expresia creatoare, meditatia si chiar si aspiratia spirituala".

Cartea Osteopatia pentru copii propune un concept global pentru restabilirea sanatatii Aceasta se numara printre primele lucrari, daca nu chiar prima in limba romana din acest domeniu.

Aceasta terapie alternativa este pentru foarte multe persoane necunoscuta. Osteopatia la copii trateaza problemele  survenite in perioadele de dezvoltare a acestora, oferind raspunsuri logice, pertinente si mai ales eficace numeroaselor dificultati manifestate de catre sugari si copiii mici  pe care medicina nu le intelege intotdeauna, si in consecinta nu stie sa le trateze corespunzator.

Lucrarea prezinta succint istoria acestei discipline alternative medicale care a fost formulata pentru prima oara de catre Andrew Still. Conceptele de baza ale osteopatiei si aplicarea ei la nivelul sferei craniene au fost dezvoltate de catre medicul american William Garner Sutherland (1873-1954). Aceste cercetari se aplica pentru rezolvarea anumitor simptome din viata copilului oferindu-i sansa unei dezvoltari armonioase.

Asadar lucrarea are un rol introductiv in aceasta noua orientare medicala si urmareste sa informeze publicul larg in legatura cu posibilele aplicatii ale osteopatiei.

Autor:

TRICOT PIERRE

Traducator:

MIRCEA LAURENTIU

Format:

13 x 20 cm

Tipul tiparirii:

Policromie, carton laminat

ISBN:

978-973-111-041-7

Colectie:

TERAPIA

An aparitie:

2008