Suntem in vacanta. Comenzile primite vor fi preluate din data de 27 August 2018.
Va multumim!

Lantisor unicolor chihlimbar BBmic elegant cu certificat de autenticitate

Lantisor unicolor chihlimbar BBmic elegant cu certificat de autenticitate
Pret: 65.00 lei

*toate preturile includ TVA

Disponibil: In stoc (se livreaza a 2-a zi lucratoare)
Cantitate:     - SAU -   Lista mea de asteptare

Culoare: uni, deci nu ca cel din poza, ci doar cu pietricele portocalii transparente, ovale

Lungime: 30 cm

Greutate: 15 g

Lantisorul “miere” – produs 100% natural

Se foloseste in special pentru calmarea durerilor in perioada dentitiei si nu numai. In contact cu temperatura corpului se eliberaza uleiuri volatile care au efecte antiinflamatoare, anti-durere, anitialergic, antibacteriale si de intarire a imunitatii.

Chihlimbarul – piatra fermecata

Chihlimbarul auriu apartine regnului vegetal. Este o rasinafosila de un galben mai mult sau mai putin intens, diafan si cu un miros placut. Aceasta rasina este incomparabil mai dura decat orice rasina pe care o putem intalni pe Pamant

Un pic de istorie

In al patrulea secol inaintea erei noastre, Aristotel clasa chihlimbarul alaturi de substantele vegetale si alaturi de celelalte rasini, precum smirna si tamaia. In opera sa „Istoria naturala”, enciclopedie a tuturor cunostintelor stravechi, Plinius il clasa in acesi mod.

Thales descoperea la sfarsitul secolului VII inaintea erei noastre ca ea atragea corpurile usoare atunci cand era frecata cu putere: chihlimbarul este dotat cu proprietati electrostatice.

Acum 40 de milioane de ani, regiunile din centrul si nordul Europei erau acoperite de paduri, dintre care si numeroase conifere. 10 milioane de ani mai tarziu, aceste paduri au fost in parte inghitite de ape. Acest lucru explica de ce litoralul Balticii este bogat in chihlimbar, rasina fosilizata in care au picat prizoniere insecte diverse atrase de mirosul sau superb, frunze, pene, polen etc.

Rasina, care este un excelent agent fosilizator, a conservat aceste micute mostre de viata pamanteana. Apoi, in urma unui proces lung, nu foarte bine elucidat si prin interventia a numeroase elemente, rasina se transforma in chihlimbar, de-a lungul a milioane de ani.

Chihlimbarul de la Marea Baltica este incarcat de legende si mistere caci el contine „lumina lumii”. Acest chihlimbar este numit si astazi „lacrimile pasarii marii”. Oamenii au fost fascinati de ambra inca din vremuri stravechi, atribuindu-i puteri magice, aproape divine.

In epoca de piatra, a fost folosita cu scopuri decorative si curative si a fost obiectul unui comert intens. In Europa, gasim chihlimbarul inca din Neolitic, dar mai ales in epoca de bronz, in siturile miceniene, grecesti, cretane, in Italia, Irlanda, in peninsula Iberica, Germania, dar si in Persia si India.

Din ce este facut chihlimbarul?

In starea naturala bucatile de chihlimbar sunt translucide, transparente, tulburate doar de diverse nuante, ce merg de la o paleta diversa de la brun rosiatic la o tenta de miere , nuante ce rezulta din cantitatea si continutul bulelor prinse. Ceea ce da o varietate infinita de tonuri si nuante care se schimba in functie de lumina.

Rasina fosilizata devine un mineral usor de taiat si seduce prin culoarea si stralucirea sa. In fata unei asemenea frumuseti, omul se serveste de chihlimbar pentru a-si face bijuterii, podoabe minunate, pline de spiritualitate.

Galii purtau chihlimbarul ca talisman, romanii il puneau in par sau in jurul gatului pentru a alunga spiritele rele. In evul mediu, artizanii din Bruges erau celebrii pentru fabricarea de rozarii pentru cavalerii teutoni.

In Maroc, talismane de chihlimbar indepartau actiunile rauvoitoare ale duhurilor, iar narghilele au beneficiat de stralucirea chihlimbarului. Ars, chihlimbarul emana un parfum iubit de zei. Romanii ardeau ambra ca esenta.

Aplicatii terapeutice

Chihlimbarul are de asemenea si virtuti terapeutice numeroase si datorita beneficilor pe care le aveau oamenii care il purtau, el a fost mult timp numit „piatra magica din timpuri stravechi”.

Este folosit pentru a activa circulatia sangelui, calmarea febrei si infectiilor, pentru astm si caile respiratorii, combaterea oboselii, impotriva stresului si depresiei, actioneaza asupra glandelor endocrine, ingrijeste vederea, ajuta in cazul iritatiilor pielii.

La tara, se oferea un colier de chihlimbar noilor-nascuti pentru a-i intari si a-i ajuta sa doarma. Aceasta practica mai exista inca in unele tari meridionale si se crede ca ajuta la cresterea dintilor si indeparteaza iritatiile pielii. Se pot enumera inca multe alte beneficii terapeutice, reale sau nu, ale chihlimbarului.

Datorita acestor virtuti, chihlimbarul actiuneaza direct asupra campului energetic si aduce calm, forta si echilibru. Astazi, studiile au permis utilizarea acestuia pentru ingrijirea durerilor articulare datorate reumatismului.

Chihlimbarul galben produce ioni negativi prin frecare, ceea ce favorizeaza circulatia energiei prin tot organismul. Acest lucru inlatura oboseala datorata poluarii electromagnetice.

De ce folosim chihlimbarul?

Amelioreaza circulatia sanguina si PH-ul

Regleaza sistemul nervos, ameliorand reflexele

Activeaza metabolismul si combate inflamatiile

Franeaza oxidarea celulelor si favorizeaza regenerarea lor

Chihlimbarul – o piatra fermecata cu virtuti incredibile!