Storcător necentrifugal şi blender

Data: 16 Mai 2011

blender2 a1 b

O femeie are cu siguranţă grijă la alimentaţie în momentul când o nouă viaţă apare la orizont. Cel puţin acesta ar trebui să fie momentul decisiv în care să renunţe la tot ceea ce nu este sănătos atât pentru ea, cât şi pentru cel mic. Ideal ar fii să nu mai abdicăm de la stilul sănătos de viaţă, chiar şi după perioada de alăptare, pentru a beneficia de o sănătate exemplară şi pentru a fii şi un exemplu copiilor noştri, care vor prelua stilul nostru de alimentaţie la rândul lor.

Eu pot spune că dieta ovo-lacto-vegetariană pe care o urmez de mai bine de 10 ani, m-a ajutat enorm în menţinerea sănătăţii şi în perioada de sarcină, şi deşi recunosc că nu am luat niciun alt supliment de vitamine vreodată – lucru pe care nu-l recomand cuiva cu o dietă dezechilibrată – , copilaşul meu, care este vegan, este perfect şi sănătos. Am avut grijă să mănânc cât mai mult crudivor, adică legume/fructe nepreparate termic, şi să consum cel puţin 2 litri de apă de izvor zilnic. Astfel nu am avut nici probleme cu luatul în greutate, nici cu alăptatul – adică colici la BBmic-, şi nici după naştere n-a trebuit să mă lupt cu kg în plus. Revin însă cu precizarea că nu m-am hrănit astfel pentru a face vreo cură de slăbire, nici gând de aşa ceva, ci mă hrănesc astfel din convingere.

Legat de ustensilele pe care le am în bucătărie şi pe care le folosesc la maxim, vă recomand să faceţi un efort financiar şi să vă procuraţi un storcător necentrifugal şi un blender de calitate. Merită efortul pentru că sunt aparate trainice (de ex: storcătorul are 15ani ! garanţie şi blenderul este singurul blender cu cupa de sticlă din România), aparate pe care eu le-am căutat mult până le-am găsit. Cam astea ar fii lucrurile care v-ar ajuta să vă eficientizaţi la maxim şi să scoateţi din roadele pământului tot ceea ce vă este necesar ca şi nutrienţi, enzime şi vitamine pentru întreaga familie.