Detergenţii de rufe

Data: 25 Iulie 2011

Atunci când a trebuit să hotărăsc ce fel de detergenţi voi folosi pentru BBmic am testat câteva pe care scria c-ar fi ecologice şi pentru bebeluşi. Recunosc că n-am fost încântată nici de cele pe care cu greu le-am găsit în magazinele naturiste şi nici de cele pe care mi le adusesesm personal din Elveţia.

Sunt însă foarte bucuroasă că am găsit această gamă de detergenţi pentru toată casa şi mai ales de descoperirea detergentului pentru spălat fructele şi legumele, pe care vi-l recomand cu căldură.

Revenind la detergenţii naturali, cunosc de câţiva ani nucile de săpun, cu care înainte de BBmic spălam ocazional, şi care acum mi se par ca fiind cele mai potrivite pentru pielea sensibilă a lui BBmic.

Singura lor, să zicem problemă, este că nu scot petele foarte pregnante, dar pentru mine nu acesta este esenţialul când cauţi ceva blând cu pielea copilaşului tău. Rufele foarte pătate le adun din când în când şi le fierb împreună cu săpun de casă, aşa cum făcea bunica la ţară, după care le clătesc de foarte multe ori, ca să iasă săpunul şi mirosul, şi le bag la spălat normal din nou cu nuci de săpun.

Eu adaug la nucile de săpun pe post de dezinfectant la fiecare şarjă de maşină de spălat câteva picături de ulei de arbore de ceai (Tea Tree Oil – pe care îl găsiţi la noi la cosmetice BBmic). Dar dacă doriţi să le şi parfumaţi în vreun alt fel, folosiţi şi câteva picături de ulei de lavandă, de exemplu. În orice caz NU folosiţi balsam de rufe, nici chiar pentru copii, cum am văzut mai nou că există pe piaţă.

Pentru cei interesaţi de reţete de detergent preparat în casă, reţete pe care recunosc, încă nu le-am încercat, vă pot da un link util: http://www.cristelageorgescu.ro/?s=detergent